De starterscoach

WETEN WAAR EN WAARAAN JE BEGINT

Een zetje in de juiste richting

Ben je jouw richting kwijt, loop je vast en kan je wel een zetje in de rug gebruiken? Ik ben er graag voor je om te sparren over je dromen, doelen en onderneming. Het maakt niet uit of je nog maar denkt aan starten of dat je al even je ondernemingsnummer hebt.

 

Het is vaak maar een kleine zet die je nodig hebt om een volgende stap te kunnen zetten. Ik denk met je mee over wie jij bent als ondernemer, je visie, klanten, aanbod, zichtbaarheid, verdienmodel en noem maar op.

 

Ik ben een enorme fan van efficiëntie, duidelijkheid en aanpakken. Altijd op zoek naar hoe dingen beter, mooier en slimmer kunnen. Zodat jij weer weet waarvoor je het doet, je klanten en omzet hebt en heel belangrijk: je het plezier in ondernemen blijft voelen. Daar word ik enthousiast van!

 

Laten we bellen voor dat zetje in de rug dat jij nodig hebt voor meer focus, structuur, klanten en omzet.

 
IMG_8868.jpeg

"Geen enkele droom is onrealistisch, 

zolang je er een realistisch plan voor hebt"

Jij droomt ervan om vanuit vrijheid en creativiteit te leven maar vraagt je af of het leven van als zelfstandige niet te veel stress met zich meebrengt.

Je wil vol enthousiasme en motivatie ondernemen maar vind het nog spannend om voor jezelf en je bedrijf te gaan staan.

Je weet dat er zoveel meer in jou zit dan er nu uitkomt maar je vraagt je af of je wel een "echte ondernemer" bent.

Je wil op een authentieke manier een positieve impact maken op het leven van anderen

Hoe zou het zijn als je als starter...

DENKT EN LEEFT ALS EEN ECHTE ONDERNEMER

Je weet welke stappen je moet zetten om dichter bij je doel te komen. Uitdagingen ga je aan in plaats van uit de weg en tegenslagen versla je met gemak. Je beseft dat ondernemen een proces is in plaats van een einddoel en hebt een ijzersterke mindset die jou elke dag een stap vooruit helpt.

ONDERNEEMT VANUIT ENTHOUSIASME EN PLEZIER

Doordat je jouw echte potentieel aan het ontwikkelen bent en jij je missie echt leeft, ervaar je zoveel enthousiasme en plezier in het ondernemerschap dat jouw energie niet op raakt bij de minste of geringste tegenslag. Je hebt ontdekt dat een nieuwsgierige houding je heel ver brengt en je kan niet wachten wat er nog meer te ontdekken valt

HEEL DUIDELIJK WEET WAT VOOR WAARDE JE GEEFT EN WAAROM JE DAT DOET

Jouw dromen en ideeën krijgen structureel vorm. Je hebt een duidelijk aanbod mét een prijs waar je echt achter staat. Je bent je volledig bewust van de waarde die je biedt en waarom je dat doet. Al je twijfel en onzekerheid heb je omgebogen in rust en zelfvertrouwen.

OP EEN AUTHENTIEKE MANIER DE MENSEN BEREIKT WAAR JIJ MEE WILT WERKEN 

Je weet wie jouw klanten zijn, waar je ze kan vinden en wat jij voor hen kan betekenen. Je verkoopt je aanbod op een natuurlijke manier en voor een goede prijs omdat je volledig beseft wat de waarde is die jij biedt.

VRIJHEID, RUST EN OVERZICHT HEBT IN JE BEDRIJF EN OP FINANCIEEL VLAK

Je hebt structuur, focus en overzicht in je bedrijf ingebouwd en dat geeft je rust. Je bent in staat om te ontvangen zonder je schuldig of raar te voelen omdat je weet dat we in een wereld van overvloed leven.

"Wie je gelooft te zijn is de grens die je onbewust aan je potentieel hebt gesteld"

- Prigogine - 

IMG_8931.jpeg

101 tips voor meer

focus, klanten en omzet

 

Je hoort wel eens dat iemand "een geboren ondernemer" is. Maar, dat bestaat helemaal niet! Je wordt niet als ondernemer geboren, maar als mens. En als mens kan je van alles en nog wat leren. 

 

Er bestaan geen "geboren" ondernemers, alleen maar ondernemers die ooit zijn begonnen en gaandeweg heel veel hebben geleerd, zijn gegroeid en daardoor zó goed in het ondernemerschap zijn geworden dat het net lijkt alsof ze zo geboren zijn.⠀

Ondernemen heeft ook regels, het is een spel dat je moet leren begrijpen. Hier help ik jou alvast op weg met 101 (!) tips voor meer focus, klanten en omzet. 

 

Ondernemen is een vak

Pijnlijk! Oorverdovende stilte. Dat was het enige wat ik kreeg toen mijn aanbod klaar was en ik dat trots op mijn Instagram vertelde. Ik had maanden aan mijn aanbod gewerkt, dagen lang op mijn website zitten werken en ik wil niet eens weten hoeveel uur ik kwijt was aan het denken of ik "wel klaar was" om echt op te starten. En, dit is zo erg om toe te geven... ik verwachtte dat er duizenden euro's zouden binnenrollen! Net zoals die andere ondernemers waar ik tegenop keek. Wat een deceptie. Achteraf best beschamend, wie dacht ik eigenlijk wel niet dat ik was? Een geniale uitzondering die op magische wijze zelf wel even kon uitzoeken hoe je een succesvol bedrijf op zet? Van nul naar honderd kon gaan met mijn bedrijf in een oogwenk? 

 

Ondernemen is een vak, en een vak moet je leren. Net zoals dat jij hebt geleerd om een goede coach te zijn, een goede kunstenaar, muzikant of therapeut moet je ook leren hoe je een goede ondernemer wordt. Toen ik erachter kwam dat ik geen genie was, geen super speciale uitzondering op de regel én dat de meeste succesvolle ondernemers zelf ook een coach hebben (!), heb ik in mezelf geïnvesteerd. Thank goodness, want ik had echt niet nóg meer tijd in "het even uitzoeken" willen verspillen.

Neem jezelf, je bedrijf en het ondernemerschap serieus en de rest zal volgen.