top of page
Zoeken

HET GLAZEN PLAFOND IN JE HOOFD


Je wil je potentieel volledig tot zijn recht laten komen. Misschien wel starten als zelfstandige! Maar, voordat je het doorhebt loop je tegen het glazen plafond in je hoofd aan en begint er een hele interne conversatie…


🤔“Is dat wel een slim idee?”


🥺“Krijg ik dat wel voor elkaar?”


😟“Zitten mensen we op mij te wachten?”


😳“Kan ik hier geld mee verdienen?”


🤯“Hoe pak ik dat allemaal aan?”


Je onderbewuste roept “HO WACHT EENS! Zo hebben we dat tot nu toe toch niet gedaan!?”


Wanneer je een nieuw pad wil inslaan moet je open staan om je nieuwe set aan waarden te ontwikkelen, skills te leren en mogelijkheden te grijpen. En dat begint allemaal bij je mindset. Want, hoe jij nadenkt over de wereld om je heen en jouw plaats daarin bepaalt voor zeker 90% je succes.


Dat klinkt misschien overdreven: maar liefst 90%! Toch is het zo. Want, als je er even logisch bij stilstaat: jij bent de schepper van je bedrijf. Door de stappen die jij zet en de initiatieven die jij neemt gebeurt er iets. Ontstaat er iets. Ga je vooruit. En wat ligt er aan de basis van die stappen en initiatieven? Precies, jouw eigen gedachten. Je geloof dat iets de moeite waard is. Dat het nuttig is. Dat het een slaagkans heeft. Want als je er niet in gelooft, ga jij geen stappen zetten.


De fout die de meeste mensen maken is het wachten totdat de situatie vanzelf verandert. Wachten op het ‘

moment’. Niet doorhebbende dat het je gedáchten zijn waar de echte verandering begint. De startblokken van je groei.


Dus, wanneer jij jezelf kleinhoudt door de gedachten die je hebt zal je onderneming ook klein blijven, je potentieel niet volledig tot zijn recht komen en je situatie dezelfde blijven.


Hoe groot laat jij jezelf zijn? Heb jij je eigen glazen plafond in je hoofd al doorbroken? Of loop je vast?

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven