top of page
Zoeken

MENTAAL STERK GROEIEN ALS ZELFSTANDIGE


Yes! Ik ben zo enthousiast! Dit wordt geweldig! Met dit idee kan ik zoveel mensen helpen.

O mijn God, gaat dit ooit wel werken!? Wie denk ik wel niet dat ik ben!?


Een grote achtbaan van enthousiasme en intense twijfel. En toch, deep down was er geen twijfel mogelijk. In de meest letterlijke zin. Het was niet meer mogelijk om hier nog langer over te gaan zitten twijfelen. Ik voelde zo sterk dat ik me hier echt 100% voor wilde inzetten omdat het alternatief, doorgaan zoals ik nu aan het doen was, gewoon echt geen optie meer was.


“Now or never”, spring, doe iets! Ten volle beseffende dat die “now” zich ging uitspreiden over de komende weken, maanden en jaren.


De angst om het “risico” van ondernemen aan te gaan werd ineens vervangen door een veel grotere angst: de angst om het nooit geprobeerd te hebben. Ik had er al jaren over zitten denken “iets anders doen”, maar ik voelde me volkomen alleen. Alleen in m’n ambitie, m’n dromen en in de kennis die ik had. Dat dat anders moest had ik al veel langer geleden besloten en stelde me meer open voor nieuwe mensen, kennis en ervaringen.


Klaar met denken “Áls ik me hiervoor zou inzette, zou ik het wel kunnen”. DOE DAN! Klonk het alleen nog maar in m’n hoofd. Een jaar later, helemaal bemand met een paar lieve nieuwe vrienden, honderden podcast afleveringen, tientallen boeken, gratis Webinars en een aantal grote investeringen in een psycholoog, therapeut en een coach ging ik er voor.


Ik had net te vaak gezien dat het wél kon. Dat sommige mensen geloven en gaan. Dat je natuurlijk gewoon kan leren wat je nog niet weet! Dat er zoveel mensen zijn die je met oprecht veel plezier verder helpen. Ook gratis.


Dat was een grote blokkade voor me: opnieuw een leerhouding aannemen en hulp vragen waar nodig. Proactief in plaats van reactief zijn. Onzekerheden en uitdagingen omarmen en zelfs tegemoet juichen, in plaats van ervoor weg te rennen.


Ondernemerschap een grote zelfontwikkelingsweg. Herkenbaar?Ps. Nog meer tips voor je zaak? Download het GRATIS e-book: 101 krachtige tips!

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven